N64: Segmentation fault

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 78 replies, has 20 voices, and was last updated by Profile photo of kamesan kamesan 2 years, 2 months ago.

Viewing 35 posts - 36 through 70 (of 79 total)
  • Author
    Posts
  • #35964
    Profile photo of motorhead
    motorhead
    Participant

    Thanks a lot! It’s working another time. Lets try turbo mode and see if makes the difference.

    #36887

    Xboxclassic

    You`re Welcome Guys,
    If you want a bit of a speed increase in games AKA Mario I suggest you set audio a bit lower in HZ and set your gl setting in (Mupen cfg) to standard and disable extra mem.

    #39087

    Jaeger01

    I have edited the mupen64plus in the hidden folder RetroPie/.configs
    chaged the resolution and the screen update setting to 4 and overclocked the pie to 1 GHerz.

    http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=58395

    #39507
    Profile photo of mr9v9
    mr9v9
    Participant

    @ Xboxclassic
    Where is the startup project link for the spin off Surreal64 build? Is that on the backburner for now?

    #42637

    Xboxclassic

    No it`s not on the back-burner at all in fact it is a major priority we are hoping to incorporate it with the next release of retro-pie.

    If not a stand alone self boot img will be on its way soon.
    So keep an eye out on the boards.

    Development is in progress as we speak.
    Also there is no project link at this current time.
    It is getting produced by some of the original Dev`s of this emu produced on the XBOX Classic.
    We do not wish to give too much info out.
    Remember some of the best are working on it.!

    #42751

    Haris

    Xbox can y add this fix

    https://github.com/retropie/RetroPie-Setup/wiki/Setting-Up-a-PS3-controller-for-mame4all-pi

    to the next release as well?

    Thanks

    #67755
    Profile photo of zatenzu
    zatenzu

    With libmupen64plus.so.2.0.0 games run but no sound.
    How to fix it?

    #67772
    Profile photo of brooksyx
    brooksyx
    Participant

    2.0.0 is working for me but for some reason player 1 controller is player 2 and vice versa. Anyone know how to fix this?

    #68066
    Profile photo of zatenzu
    zatenzu

    I have the same problem with controllers

    #73227

    stavie131

    hey xbox classic i replaced the old file with the new 1 you gave us and its still not working for me can u go in more depth on how to do it?

    #73283
    Profile photo of brooksyx
    brooksyx
    Participant

    For those having issues it might be worth running the test script from a ssh console and reading the output to see whats failing.

    #73613

    stavie131

    whats the ssh script?

    #73746
    Profile photo of brooksyx
    brooksyx
    Participant

    whats the ssh script?

    SSH into the pi via putty or similar and run the test script at ~/emulators/mupen64plus/m64p_test.sh

    #75153

    stavie131

    it says there is no such directory, i really appeciate your help btw

    #75178

    stavie131

    i found it and its in /opt/retropie/emulators/mupen64plus-rpi/m64p_test.sh

    how do i diret it to that

    #75361
    Profile photo of brooksyx
    brooksyx
    Participant

    cd to the mupen64plus directory and run sudo bash m64p_test.sh

    #75826
    Profile photo of lakespiral
    Marko

    Didn’t work for me either. And I didn’t backup the file. Shite. When I tried to open a n64game from emulationstation with the old file it just runned some line of code over and over again (can’t see what it says). And when I runned the test in the terminal it freezed when the Mupen64plus logo came.

    #76535

    stavie131

    UI-Console Error: dlopen(‘./libmupen64plus.so.2’) failed ./libmupen64plus.so.2: invalid ElF header
    UI-Console Error: AttachCoreLib() Error: failed to find Mupen64Plus Core Library

    #77895

    stavie131

    that is the error i got any ideas?

    #78003

    stavie131

    it also says cannot open shared object file: Permission Denied

    #78094
    Profile photo of saru
    saru
    Participant

    it also says cannot open shared object file: Permission Denied

    try using chmod to correct the permissions on the new upen64plus.so.2.0.0 file

    #78304

    stavie131

    i used chmod and gave it permission to read write and execute for all user groups

    #78336
    Profile photo of muffy
    muffy
    Participant

    is there any date for the release of the new N64 emulator ?

    #81471
    Profile photo of messij
    messij
    Participant

    Hello all, thanks to the Retropie team for all the work done so far we all appreciate your effort to give us a fully emulator platform in or tiny Raspberry. I hope the work under the N64 emulator will be available soon. I gladly like to play N64 on my PI. If you can give us informations about it I really apreciate. Thanks again.

    #81515
    Profile photo of muffy
    muffy
    Participant

    does anybody know, how can i quit a N64 with the controller ?

    #81544
    Profile photo of kefiren
    kefiren
    Participant

    I got this message when i try to copy it: scp: /opt/retropie/emulators/mupen64plus-rpi/test/libmupen64plus.so.2.0.0: Permission denied

    #81545
    Profile photo of muffy
    muffy
    Participant

    type:
    sudo passwd root

    then you have enter your root password.

    with winscp you can now log in with “root” and your new password.

    then you will have permission šŸ˜‰

    #82182
    Profile photo of bitwise97
    bitwise97
    Participant

    I came hear searching for a solution to a related problem.

    My N64 games work fine – my ‘segmentation fault’ error appears when loading a game through the MAME emulator. This started after I acquired a USB audio card. I ran some tests on the command line and confirmed I could hear audio through it.

    However as soon as I select a MAME game and it starts loading, it throws the segmentation fault error. I am 99% sure it is related to the USB audio since the game loads fine when I unplug it.

    Any new ideas?

    #83190
    Profile photo of zilla
    zilla
    Participant

    Need some help putting in the old libmupen64plus.so.2.0.0

    I’m new to UNIX and thought I was making progress.
    Anyway, first when I try to overwrite it with the other file, I get permission denied.
    To gain permission, I typed “sudo chmod a+rwx libmupen64plus.so.2.0.0”
    After that, I typed “ls -l libmupen64plus.so.2.0.0”
    This tells me: “-rwxrwxrwx 1 root root 610664 DATE TIME libmupen64plus.so.2.0.0”

    I’m assuming that means I SHOULD have permission to adjust the file. Going back into the browser screen, I still can’t do anything to that file. Any tips on what to do next?

    #83314
    Profile photo of bhilton5
    bhilton5
    Participant

    Any idea how to fix the exit/reboot issue?

    #83388
    Profile photo of powerpoint45
    powerpoint45
    Participant

    So… I compiled a version of mupen64plus from https://github.com/ricrpi/mupen64plus which works great when typing mupen64plus ~/location/to/rom/file.n64
    but it does not want to start up through emulationstation even though I changed the /etc/emulationstation/es_systems.cfg to use the compiled version!

    Funny thing is if I edit the es_systems.cfg file to run mupen64plus with sudo, Emulation Station will run a n64 game but then the keyboard won’t work so I can’t ESC the game or even control it with keyboard…

    Any help appreciated! I would love to get this working

    • This reply was modified 2 years, 4 months ago by Profile photo of powerpoint45 powerpoint45.
    • This reply was modified 2 years, 4 months ago by Profile photo of powerpoint45 powerpoint45.
    • This reply was modified 2 years, 4 months ago by Profile photo of powerpoint45 powerpoint45.
    #83443
    Profile photo of gizmo98
    gizmo98
    Participant
    #83449
    Profile photo of powerpoint45
    powerpoint45
    Participant

    Known problem:
    http://blog.petrockblock.com/forums/topic/mupen64plus-ricrpi-branch/page/2/#post-83366

    Thanks for your support I just went through the retropie_setup and installed n64 with retroarch and now the esc button works! But now the keyboard up/down/left/right key do not work. It’s also not in fullscreen even though in config file fullscreen is set true. Not a big deal tho.

    #83458
    Profile photo of edgartein66
    edgartein66
    Participant

    I changed the libmupen64plus.so.2.0.0 file with the new one but n64 games still not starting from the menu.

    Haven’T tried from cmd line

    Any clues??

    Thanks

    #83505
    Profile photo of downup
    downup
    Participant

    So annoying. Got it to who work with 2.3 image. But I had major problems with my controller so I reinstalled 2.3 and added the file Xboxclassic posted.. And now does it not work! No idea why. Worked before with the file :/

    Everything else works great šŸ˜€ even PlayStation

Viewing 35 posts - 36 through 70 (of 79 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar