Trouble Getting N64 Controller's Analog to Work

Home Forums RetroPie Project Controller Configuration in RetroPie Trouble Getting N64 Controller's Analog to Work

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of bettyw bettyw 1 year, 2 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #120532
    Profile photo of bettyw
    bettyw
    Participant

    I have a RP3 with 4 controllers running RetroPie 3.6 with EmulationStation 2.0.1.

    2 SNES iBuffalo USB Controllers that work FLAWLESSLY!!!

    However, when I plug the MayFlash N64 adapter in, reboot RP3, it detects the 3rd and 4th N64 controllers. All buttons work, but it will NOT detect the analog stick. It won’t even register any direction when configuring the UI within ES.

    If I plug the USB adapter and controllers into a Windows PC it detects everything just fine.

    When I run jstest /dev/input/js2 I can see the analog stick registering on both axis0 and axis1 but it’s not being detected in EmulationStation or games.

    Is there a configuration file that I need to update/change for EmulationStation to detect the analog.

    • This topic was modified 1 year, 2 months ago by Profile photo of bettyw bettyw.

Viewing 1 post (of 1 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar