Keyboard navigation seems broken in emulationstation

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Keyboard navigation seems broken in emulationstation

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 4 replies, has 5 voices, and was last updated by Profile photo of drvenkman drvenkman 2 years, 1 month ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #90971
    Profile photo of kaitain
    kaitain
    Participant

    I think (?) that the first time I used EmulationStation – before any controllers were set up – I used the keyboard to navigate the menus. (Am I misremembering this?) But now I find I’m unable to navigate around using just the keyboard: I can use the cursor up/down to tootle up and down any given menu, but can’t select any option (with return, or space, or the right arrow etc). Am I supposed to be able to? If so, is there any easy way to rectify the situation? It’s a major PITA having to use the controller every time, especially as right now my PS3 controller is very finnicky about connecting. (I have to do a dance to ensure it isn’t talking to my PS3, then unplug it, plug it back in and press the PS button once before the PI recognizes it.)

    #90987
    Profile photo of Floob
    Floob
    Moderator

    You could check this file for any oddities.
    /home/pi/.emulationstation/es_input.cfg

    RetroPie help guides --> https://goo.gl/Yfy8kj
    Please read this before asking for help --> http://goo.gl/eLErnl

    #90995
    Profile photo of robertybob
    robertybob
    Participant

    I’ve been having this exact same problem for a week or two, not sure what has caused it. I thought it might be a power issue – randomly I unplugged the LAN cable from my Pi and the keyboard worked, but then the next day it stopped working again.

    Let us know if you find a fix!

    #90996
    Profile photo of magnum70de
    magnum70de
    Participant

    Good to hear that I am not alone with that problem. I use a keyboard and a Logitech F710 Pad.

    Already thought that I am to stupid. Last week when I started I was able to navigate with keyboard and exit games with keyboard while playing them with F710.

    But now keyboard does not navigate nor let me exit the games.

    I would really appriciate your help!

    best regards,
    Mag

    #92282
    Profile photo of drvenkman
    drvenkman
    Participant

    I think I’ve run into this same problem. I just installed RetroPie yesterday. Upon my first run of emulationstation from the console, I get a screen asking me to configure my keyboard (Up, Down, Left, Right … etc.) At the end of this process there is an OK button I cannot seem to navigate past.

    Any ideas for troubleshooting?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar