HELP! No COIN & START Buttons!

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project HELP! No COIN & START Buttons!

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of herbfargus herbfargus 1 year, 8 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #104107
    Profile photo of petrdel
    petrdel
    Participant

    Using ControlBlock with 1 joystick & 9 arcade buttons.
    In RetroArch everything works except COIN, START & ESCAPE buttons.
    Anyone have a clue? Here’s my .cfg:

    input_device = “ControlBlock Arcade Gamepad”
    input_driver = “udev”
    input_r_btn = “5”
    input_save_state_btn = “5”
    input_l2_btn = “9”
    input_start_btn = “11”
    input_exit_emulator_btn = “9”
    input_l_btn = “2”
    input_load_state_btn = “2”
    input_up_axis = “-1”
    input_a_btn = “4”
    input_b_btn = “3”
    input_reset_btn = “3”
    input_down_axis = “+1”
    input_right_axis = “+0”
    input_state_slot_increase_axis = “+0”
    input_x_btn = “1”
    input_menu_toggle_btn = “1”
    input_select_btn = “10”
    input_enable_hotkey_btn = “11”
    input_y_btn = “0”
    input_left_axis = “-0”
    input_state_slot_decrease_axis = “-0”

    #104108
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    Perhaps this may be useful to you:

    https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Can't-Insert-Coins%3F

    As your input is a gamepad it won’t have an ESC button as that is specific to a keyboard. It functions as the input exit emulator button

    #104111
    Profile photo of petrdel
    petrdel
    Participant

    Thanks…but I’m still lost.
    Would it be easier to redo the CONTROLBLOCK GPIO to “MAME” instead of “ARCADE”?
    Than it’s mapped to KEYBOARD KEYS?

    #104112
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    I’m not sure I understand the question. For some of the issues they are related to emulators specifically (like lr-mame4all and fba-libretro) if your hotkey button and exit button aren’t working at all with anything then it may be a hardware or config issue. You can see this page for creating custom configurations for individual emulators:

    https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/RetroArch-Configuration

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar