Getting Back to Command line: I think I messed up

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Getting Back to Command line: I think I messed up

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of trimmtrabb trimmtrabb 3 years, 2 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #4990
    Profile photo of jbarnatt
    jbarnatt
    Participant

    So on my initial set up I may have missed something. Now I’m trying to make changes and add roms but I’m super green in Linux. Emulation station starts fine but I need to run “ifconfig” to get my IP address and use SSH to move roms and make changes. Like I said I’m not totally comfortable in command line.
    Do I need to re-do my retro pie?

    Thanks
    Josh

    P.S.
    On my settings page all I have is an option for Input. What did I miss? Thanks again.

    #4992
    Profile photo of jbarnatt
    jbarnatt
    Participant

    Hey, after some button mashing I found my way out. I got what I needed. But the second question still remains.

    #4993
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    Hi, this tutorial should help you with the basics:
    http://supernintendopi.wordpress.com/2013/01/23/an-a-to-z-beginners-guide-to-installing-retropie-on-a-raspberry-pi/

    Some of it’s a bit out of date now but the main things you need to know are covered. I recommend you use the pre-built RetroPie image if you aren’t already:
    http://blog.petrockblock.com/retropie/retropie-downloads/

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar