Game Save Not Working After 3.3 Upgrade (same .sav as 3.2.1 installation)

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Game Save Not Working After 3.3 Upgrade (same .sav as 3.2.1 installation)

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 2 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of simillarian simillarian 1 year, 3 months ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #113141
    Profile photo of simillarian
    simillarian
    Participant

    I upgraded to 3.3 and backed up my entire “roms” folder. I copied everything back to the pi and tried continuing Ys Book I & II, but my saved game is not listed in the menu. I just double checked that the .sav file is on it, which it is.

    I am using the same .sav file from my 3.2.1 installation. I had reinstalled 3.2.1 a few times and each time I just backed up the .sav file, reinstalled retropie, then copied it back to the pcengine folder. So, I am not sure why this method isn’t working for 3.3.

    Does anyone know what I can do? Thanks in advance!

    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.

    #113245
    Profile photo of simillarian
    simillarian
    Participant

    Bumping since I made the title more clear and representative of my situation.

    #113335
    Profile photo of simillarian
    simillarian
    Participant

    I made a new game save. Noticed that the extension was .srm. So, I renamed my .sav file to .srm and was able to load the game save.

    The following is MY deduction of the situation (I could very well be wrong)… 3.2.1 defaulted with the lr-mednafen-pce emulator (or i chose it). 3.3 no longer has that emulator and only has lr-mednafen-pce-fast. It would seem that the saved game file uses a different extension for this version.

    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by Profile photo of simillarian simillarian.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar