Exit emulator button not working

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Exit emulator button not working

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 4 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of zombusterftw zombusterftw 2 years, 1 month ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #92426
    Profile photo of zombusterftw
    zombusterftw
    Participant

    I edited the retroarch.cfg file to add my own custom hot key and exit button, but when I try to use them in a game nothing happens. in the cfg file is says my start and select buttons are 8 and 9 and I put those for the hotkey and the exit button. what am I doing wrong?

    #92526
    Profile photo of Jara
    Jara
    Participant
    input_enable_hotkey_btn = "X"
    input_exit_emulator_btn = "Y"

    (source https://supernintendopi.wordpress.com/ )
    X and Y select and start buttons.

    I used this lines and it worked fine on most emulators. Did you have it in a different way?

    #92531
    Profile photo of AmadhiX
    AmadhiX
    Participant

    Not all of the emulators honor the Retroarch configs. Which systems / emulators are you trying to exit?

    #92652
    Profile photo of zombusterftw
    zombusterftw
    Participant

    I was trying to exit the sega and Nintendo emulators I just realized I was editing a cfg file for a controller that I dont use on the pi anymore.

    #92653
    Profile photo of zombusterftw
    zombusterftw
    Participant

    Awesome that tutorial link in your reply got it up and running, thank you.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar