Dual F310s (newb help please!)

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Dual F310s (newb help please!)

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of InsecureSpike InsecureSpike 3 years, 1 month ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #5768
    Profile photo of kahlif
    kahlif
    Participant

    OK, so I am new to pi and retropie, but not so new to Linux. Here is my issue…

    I have a Rasp Pi Model B 128GB RAM, with a 32GB SD card. I torrented the 1.9.1 SD image and have flashed is successfully. I was able to boot it and copy ROMs to it, and can play a game with my keyboard. However, I want gamepads…

    I have 2 x Logitech F310s that I am connecting through a powered USB hub (keyboard directly into the other USB port, and using ethernet cable for internet), but for the life of me, I can only get one partially working.

    I compiled xboxdrv 0.8.5 from source as described here and tried running xboxdrv with Daemon mode or with the instructions in the xbox360 guide on Github (using rc.local).

    I get js0, but not js1, and even js0 does not work at all once the snes emulator is loaded (but will control the emulationstation interface).

    I have been working for 3 days trying to get this working, and I swear I have looked everywhere I can think to find the smoking gun, but I am at my wit’s end…

    Thanks in advance for your help, and please let me know if there is anything you need from me to troubleshoot…

    #5772
    Profile photo of kahlif
    kahlif
    Participant

    Well, after beating myself against the wall, and replacing power to a 2A, and swapping my unpowered hub to a powered hub, it ends up one of the ports on the powered hub was bad. I saw in dmesg almost constant port resets.

    Once I replaced the hub, I was able to config both and can use both controllers now.

    After doing this for years, I am amazed how I still get tripped up on the “Step 1” stuff…

    #5779
    Profile photo of InsecureSpike
    InsecureSpike
    Participant

    I noticed the other day when setting up my logitech wireless wingman that the receiver needs to be via a powered usb hub, and that was with only 1 controller, my 2nd one should arrive tomorro, but I’m not expecting any issues, great you got it sorted!

    Sent from my iPhone using Tapatalk

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar