DGen not working

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 5 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of skater_j10 skater_j10 4 years, 1 month ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #1358
    Profile photo of
    Anonymous

     

    So when I start a genesis/megadrive rom from EmulationStation then it goes to the command line and back to the frontend. When I quit from ES then I don’t see any error message, but I can’t write anything to the console…

     

    Now what can I do?

    #1398
    Profile photo of petrockblog
    petrockblog
    Keymaster

    Which Genesis game are you trying to start in particular? What is the file name of the ROM?

    #1403
    Profile photo of
    Anonymous

    Sonic the Hedgehog.  But after the 1.3 update it now works fine. But I still have a question: How to use RetroPie in portrait mode? If I start debian in portrait mode it just stops.

    #1404
    Profile photo of
    Anonymous

    Sorry for doublepost!

     

    *If I start Debian in Portait mode and I start an emulator, I get a black screen.

    #1435
    Profile photo of extraresolution
    extraresolution
    Participant

    Hello,

     

    Firstly, thanks for working on such an excellent project! I’m thoroughly enjoying some retro gaming but unfortunately I’m suffering the same issue as the andriii25 above. When loading sega roms, i get a commandline dgen not found error and the game doesn’t load.

    I’ve compiled with sourcecode based installation on setup yesterday (23rd March)

    Please help, any advice much appreciated!

     

    extraresolution

     

    #1448
    Profile photo of skater_j10
    skater_j10
    Participant

    Hey guys, I’ve done a bit of research on the Raspi forums and found that Dgen doesn’t work with Composite (RCA) video out for some reason. Switch to HDMI and you’ll be ok. I hope that someone can figure this issue out, as Dgen runs much faster that Genesis-Plus-GX (which does work with RCA out).

    For now you can use:

    COMMAND=retroarch -L /home/pi/RetroPie/emulatorcores/Genesis-Plus-GX/genesis_plus_gx_libretro.so –config /home/pi/RetroPie/configs/all/retroarch.cfg %ROM%

    in your es_system.cfg file (under DESCNAME=Sega Mega Drive / Genesis) to be able to use RCA video with a Genesis emulator, Sonic is unplayable but at least there’s columns.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar