Coco Emulation – Xroar – Missing Artifact colors – Workaround found

Home Forums RetroPie Project Video Output on RetroPie Coco Emulation – Xroar – Missing Artifact colors – Workaround found

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of buzz buzz 1 year, 6 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #108012
    Profile photo of dabone
    dabone
    Participant

    Has anyone gotten artifact colors out of the xroar port?

    I can get the roms/programs started, I have set the -machine to cocous and the -tv-type to ntsc, but all the games have no color. The same games work just fine in my real cocos and xroar under windows.

    (And yes, I’ve also tried pressing Ctrl-A many, many times.)

    Thanks,
    later,
    dabone

    • This topic was modified 1 year, 6 months ago by Profile photo of dabone dabone.

    #108014
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    Maybe they are not supported on the rpi port ?

    did you try both

    
    --ccr simple
    

    and

    
    --ccr 5bit ?
    

    (from the xroar documentation)

    #108039
    Profile photo of dabone
    dabone
    Participant

    No change with either.

    Has anyone else every tried the xroar emulator?

    It seems it was launched a little early. The joystick config is strange.
    It defaults to the second joystick for some reason, and the docs on custom setting it are confusing. I’d love to have some coco emulation going, but black and white on most games, just won’t cut it.

    Later,
    dabone

    #108309
    Profile photo of dabone
    dabone
    Participant

    Downloading and compiling from the authors home page results in a working copy.
    On the retropie version, the aspect ratio is wrong, and no artifact colors.

    (after you compile it, and replace the xroar binary in /opt/retropie/emulators/xroar/bin

    And copy the needed rom files to

    /home/pi/.xroar/roms

    Later,
    dabone

    #108334
    Profile photo of buzz
    buzz
    Keymaster

    we are building from the raspi branch which as native pi video output – it’s possible that the code is incomplete then – perhaps we should just use the plain SDL version if it works better.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar