Can't scrape Megadrive – No games found.

Home Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! Can't scrape Megadrive – No games found.

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

Tagged: ,

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of sniffmyface sniffmyface 1 year, 4 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #111080
    Profile photo of sniffmyface
    sniffmyface
    Participant

    Hi all.

    As you can probably guess i am new to this, and up until now had been having fun installing and configuring retropie on my Pi Zero.

    Sadly i have hit a snag that i cant sort out and i cant find any info on it.

    All my games so far have scraped fine (with the exception of the usual suspects, dig dug, etc.) I have just added my Megadrive games but no matter what i try i cant get the scraper to recognise them.

    The Gamedb scrape whizzes through them in a few seconds then says no games were scraped. The archive scraper sits there for minutes then says no match. I even tried the sselph scraper and that also whizzed through them.

    Can anyone help please?

    #111086
    Profile photo of sniffmyface
    sniffmyface
    Participant

    Never mind, i worked it out.

    I had to edit /etc/emulationstation/es_systems.cfg and tell it the platform is genesis, not megadrive.

    Seems gamesdb can’t tell they are the same thing.

    #111090
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    Thegamesdb treats them as two separate platforms as the box art is completely different for each system. The real issue is why it wasn’t reading the megadrive platform (unless it just doesn’t have entries for your roms yet)

    #111114
    Profile photo of sniffmyface
    sniffmyface
    Participant

    I don’t know then to be honest. Literally the only thing i changed was the name of the platform in es_systems.cfg, scraped again in exactly the same way and it worked perfectly.

    Before i figured it out, I even deleted all the roms i had copied to the pi and tried a different set of roms (went from .md to .bin). The roms were in both the megadrive and genesis roms folders (i think it copies to both automatically?), and when i went to the megadrive section i could see the full list and they all ran perfectly. Just as soon as i tried to scrape it never found anything.

    Regarding what you say about them being two seperate systems on thegamesdb, I have just looked down the entire list of platforms on the site and can only find Sega Genesis. There is no mention of the Megadrive in the list of platforms.

    #111126
    Profile photo of robertybob
    robertybob
    Participant

    Just went to check this and it seems they’ve removed the Megadrive platform (which personally I disagree with..)

    Edit-

    http://thegamesdb.net/browse/36/

    #111131
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    I guess that solves it. Looks like I need to make a tweak upstream.

    #111182
    Profile photo of sniffmyface
    sniffmyface
    Participant

    Glad i’m not going mad then 🙂

    Thanks for everyone’s input. I’m sure i’ll have a few more questions in the near future when i try and put my Zero in a Snes case.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar