can't play with 4 controllers

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project can't play with 4 controllers

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 6 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of jmaxime89 jmaxime89 2 years, 9 months ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #13636
    Profile photo of jmaxime89
    jmaxime89
    Participant

    Hi ! I got to make everything work so well on my pi that I thought I sjould try to play some MAME games (emulated with MAME4ALL pi) everything worked so easily I couldn’t believe it. So yesterday I bought a usb hub to play with 4 people and it doesn’t work when I try to map my buttons.

    However when I exit emulation station and run jstest the raspberry pi recognize all of them. I must also add that the first time I tried to play with my hub plugged in, my second controller was working perfectly good, only the third and fourth one wouldn’t work, my keyboard also plugged on the hub works also. I tried to do a joystick update and since then my second controller doesn’t work when plugged in the powered usb hub.

    I’m pretty sure it is something really easy or something that I overlooked but it seems that I can’t find it by myself.

    I didn’t included my hub model because I think it is a general issue and not really hub related since the pi registers every input of all of my controllers.

    Thank you very much, this forum is so helpfull for me

    #13644
    Profile photo of atimmins
    atimmins
    Participant

    Maybe a dumb question, but did you update the config file to map controls for players 3 and 4?

    #13707
    Profile photo of jmaxime89
    jmaxime89
    Participant

    It’s not dumb ! Is there really a config file for mame ? Lol I knew it was an easy problem.

    Can you give me a path please ?

    Thanks a lot

    EDIT : Tried changing the config in .emulationstation ES_config and MAME retroarch.cfg, still not working

    #13740
    Profile photo of jmaxime89
    jmaxime89
    Participant

    It really must be something easy because when I open RetroArch RGUI and then I got into settings and inputs I can see player all of my controllers recognized there also and I succsfully mapped them. It’s really just in MAME4all pi that I can’t use them correctly

    #13741
    Profile photo of atimmins
    atimmins
    Participant

    I haven’t used MAME so I’m not entirely sure, but I would imagine there is a config file somewhere.

    #13803
    Profile photo of jmaxime89
    jmaxime89
    Participant

    Well on the MAME you can press tab and it opens the config screen. I can set all the buttons for four controllers but it only registers the input from the 2 first controllers 🙁

    #14463
    Profile photo of jmaxime89
    jmaxime89
    Participant

    UPDATE :
    instead of using mame4all pi I tried imame4all and I could play with 4 players but this emulator is so laggy it was unplayable. So if it gives anyone an idea please help me !
    Also it’s odd in the emulator carousel there is ES_config and I can’t run anything in there. Not even the basic input or the retroarch gui. it says permission denied but I did a chown on this folder and when I check in winscp it says owner : pi. It’s really strange.
    Thanks very much, once again !

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar