Buggy controller

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 1 reply, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of allenayres83 allenayres83 2 years, 1 month ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #92729
    Profile photo of allenayres83
    allenayres83
    Participant

    I have been having trouble with my controller not recognizing my button presses unless I let off completely of another button and then re-pressing. For instance, when I play Mario and I am running and try to change direction quickly or have to press more than one button at the same time or very closely together its like it doesnt register anything. I have to let off every button and then go again or its like it locks up (the controls lockup not the game). It seems like its a problem with multi- touching keys but Im not sure. I am using wireless xbox controllers. Is there anything I can do to help?

    Here are the config settings I have changed:

    In /opt/retropie/emulators/retroarch/configs/XboxGamePad…. I have the following:

    input_b_btn = “5”
    input_y_btn = “7”
    input_select_btn = “12”
    input_start_btn = “13”
    input_up_btn = “0”
    input_down_btn = “1”
    input_left_btn = “2”
    input_right_btn = “3”
    input_a_btn = “4”
    input_x_btn = “6”
    input_l_btn = “8”
    input_r_btn = “9”
    input_l2_btn = “10”
    input_r2_btn = “11”
    input_l3_btn = “15”
    input_r3_btn = “16”
    input_l_x_plus_axis = “+0″
    input_l_x_minus_axis = “-0″
    input_l_y_plus_axis = “+1″
    input_l_y_minus_axis = “-1″
    input_r_x_plus_axis = “+2″
    input_r_x_minus_axis = “-2″
    input_r_y_plus_axis = “+3″
    input_r_y_minus_axis = “-3″
    input_enable_hotkey_btn = 12
    input_exit_emulator_btn = 13
    input_save_state_btn = 8
    input_load_state_btn = 9
    input_rewind_btn = 10

    In /opt/retropie/configs/nes/retroarch.cfg I have the following:

    input_player1_a_btn = 4
    input_player1_b_btn = 6
    input_player2_a_btn = 4
    input_player2_b_btn = 6

    In /opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg the only thing I changed was rewind_enable = false to rewind_enable = true

    #92736
    Profile photo of allenayres83
    allenayres83
    Participant

    Ill try that but it is not a knock off controller and was working fine with my xbox. Ill definitely try this first though

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar