Beware black Sony SD cards (class 10, 40MB/sec) corrupt!

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Beware black Sony SD cards (class 10, 40MB/sec) corrupt!

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of phoenix phoenix 1 year, 11 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #7041
    Profile photo of RetroMarine
    RetroMarine
    Participant

    Just thought I’d share my experience with the Sony sd cards for retropie…I’ve made many retropie gaming consoles for my friends and family, and the only ones I ever get back with corruption problems are the black Sony ones. Does anyone have a list or know of any proven compatible sd cards for retropie? I’m pretty sure sandisk, SCT, and Transcend sd cards are good, so long as they’re class 10.

    Sent from my iPad using Tapatalk

    #7042
    Profile photo of trimmtrabb
    trimmtrabb
    Participant

    There’s a list here: http://elinux.org/RPi_SD_cards

    If you have found the solution to your problem please mark the topic as resolved.

    #7058
    Profile photo of RetroMarine
    RetroMarine
    Participant

    Thanks trimmtrabb!

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    #96651
    Profile photo of phoenix
    phoenix
    Participant

    I have a Sony 32GB micro SD card which is tempermental. It runs and boots fine when it is cold, but – reboots are a headache. For some reason, if you let it set for 5-10 minutest, it boots perfectly. My other card is a 16G Sandisk (both of these cards are class 10) and I have no issues with it whatsoever.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar