Bad video quality after update

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Bad video quality after update

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of gizmo98 gizmo98 3 years, 2 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #4919
    Profile photo of muaddib
    muaddib
    Participant

    Hello all,

    I installed RetroPie from the sd-image in the website and then updated retropie-setup and binaries through setup script (in order to configure my gamepad, which now works).

    The thing is that after the update, the quality in my tv is much worse than when playing right from the sd-image install.

    I did the following
    hdmi_group=1
    hdmi_mode=1
    overscan_scale=1

    And it gets a bit better but the images looks too much pixelated and even the colors are not very good.

    I tried SNES and megadrive roms. I’m using an 720p LCD tv with HDMI.

    #4920
    Profile photo of gizmo98
    gizmo98
    Participant

    Check /RetroPie/configs/snes/Retroarh.cfg.

    If video_shader = /home/pi/RetroPie/emulators/RetroArch/shader/snes_phosphor.glslp
    change filename to /home/pi/RetroPie/emulators/RetroArch/shader/bsnes_gamma_ramp.glslp.

    #4922
    Profile photo of muaddib
    muaddib
    Participant

    great, it works.
    The same for genesis, please?

    #4937
    Profile photo of gizmo98
    gizmo98
    Participant

    Check /RetroPie/configs/megadrive/retroarch.cfg.

    Do the same as above or disable shaders:
    video_shader_enable = false

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar