Atari and Intellivision not working

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project Atari and Intellivision not working

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 3 replies, has 4 voices, and was last updated by Profile photo of littlefriend420 littlefriend420 2 years ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #82225
    Profile photo of brydeemer
    brydeemer
    Participant

    I have NES and SNES working perfectly. However after selecting a ROM from the menu for Atari or Intellivision, things seems like they are going to load, but then the system just hangs on a black screen. Nothing happens.

    Do I need to somehow configure the emulators for these systems?

    Thanks,

    Bryan

    #82248
    Profile photo of proxycell
    proxycell
    Participant

    i have not approached the intellivision yet but which atari are you talking about? i have the 2600 working for me without any special configuration

    #82261
    Profile photo of dudleydes
    dudleydes
    Participant

    The Atarti 2600 emulator should work as the previous poster says.

    For Intellivision to work, you need two bios files, exec.bin and grom.bin, which you need put in the /usr/local/share/jzintv/rom folder. More info on how to do this at the wiki page.

    https://github.com/retropie/RetroPie-Setup/wiki/Intellivision-Emulator

    #94908
    Profile photo of littlefriend420
    littlefriend420
    Participant

    I have tried everything I can find to get Intellivision to work but have been unsuccessful.

    I select a game, it appears to load but then kicks me back out to the game selection screen.

    I have tried putting exec.bin and grom.bin in the roms directory, in the /usr/local/share/jzintv/rom directory and a half dozen other places all with the same (non-)result.

    I know the ROMs are good because I can get them working in MESS.

    Any advice?

    I am running retropie for pi2 v3b on a pi 2.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar