Amiga emulator not starting (I've read setup)

Home Forums RetroPie Project New to RetroPie? Start Here! Amiga emulator not starting (I've read setup)

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 11 replies, has 3 voices, and was last updated by Profile photo of nonetheless nonetheless 1 year, 2 months ago.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #115192
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    Hello everyone,

    the Amiga emulator in my Retropie doesn’t start.

    I’ve been reluctant to bother you since I’m very new to all this and have no idea of Linux or Retropie, so I’ve been reading as many post as possible but couldn’t find any solution. I’ve read the setup guides and seeen videos but nowhere is this issue addressed.

    adf files and empty Start.txt in rom folder, lowercase kicks in bios.

    This is mmy config file for Amiga:

    uae4all=”/home/pi/RetroPie/roms/amiga/+Start\ UAE4All.sh”
    default=”uae4all”
    uae4arm=”/home/pi/RetroPie/roms/amiga/+Start\ UAE4Arm.sh”

    and nothing happens, no Amiga menu/logo.

    Emulationstation is version 2.01, but I don’t know where to see the Retropie version.

    Every other emulator works 100% except Amiga and Apple II, just the ones that should launch the games from within the emulator.

    Really appreciate your help.

    Thanks.

    #115196
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    If the emulator doesn’t show up at all, could you share what the Amiga section looks like in /etc/emluationstation/es_systems.cfg?

    It sounds like something may either be missing or incorrect in that file.

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

    #115223
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    Thank you for your amazingly prompt reply and excuse me since I have no PC with Linux so I had to take a pic of the screen (this is embarrassing). Hope it reads out clear.

    Attachments:
    #115227
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    No problem at all.

    That was it! Just add “.txt .TXT” after the “.SH” in the command section. (without he quotes, of course)

    Once you get the emulator running, there is a thread showing how to start amiga games directly from ES. It works pretty well. If you haven’t used one of the amiga emulators before, you’ll quickly see why this is needed.

    Launch Amiga games from Retropie menu

    Use the second set of instructions.

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

    • This reply was modified 1 year, 2 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    • This reply was modified 1 year, 2 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    #115353
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    Thank you again !

    Sadly it seems I have no permission to modify es_systems.cfg

    chmod won’t work either.

    If this is because of my lack of Linux knowledge, I am very sorry.

    I’ve attached pic of the modification just in case I did it wrong.

    And once more: Thank You.

    Attachments:
    #115357
    Profile photo of herbfargus
    herbfargus
    Moderator

    Use sudo nano and the you will have permissions to change it.

    #115547
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    Hello again,

    I’ve done as suggested and could save changes to es_systems.cfg. Unfortunately the emulator still doesn’t recognize adf files and doesn’t show up in the menu.

    Thank you in advance for any other suggestion.

    #115581
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    btw my RetroPie version is 3.2.1

    #115584
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    If adf files don’t show up then either one of two things could be wrong, es_systems.cfg is not pointing to the correct folder, or the .adf extension is missing from the amiga section in es_systems.cfg. More than likely, it’s the later.

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

    • This reply was modified 1 year, 2 months ago by Profile photo of labelwhore labelwhore.
    #115607
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    Hi !

    Thank you very much for trying to help me.

    How do I fix or check those issues ?

    #115610
    Profile photo of labelwhore
    labelwhore
    Participant

    after the .SH on the extension line, simply add .adf .ADF

    http://www.th3rdwave.com/tracks/
    ^^ my other hobby

    #115641
    Profile photo of nonetheless
    nonetheless
    Participant

    Hello !

    .adf .ADF on the extension line after .SH
    .txt .TXT on the command line after .sh

    Amiga menu is there, roms listed (and Start.txt) !

    But no emulator (see attached pic). Whenever I try to launch one of the roms I get the message “invalid group .txt” and am returned to the roms list.

    Thank you.

    Attachments:
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar