360 Wired Controller Problems

Home Forums RetroPie Project Everything else related to the RetroPie Project 360 Wired Controller Problems

RetroPie has a new website and forum. Please visit https://retropie.org.uk/ for the new site. The new forum is located at https://retropie.org.uk/forum/. This forum is left here as a read-only archive.

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  SMK 2 years, 9 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #20828
    Profile photo of kakai
    kakai
    Participant

    Hello everyone,

    I got RetroPie v2.3 installed on my Pi.

    I’ve set it up and ran the 360 Driver from the setup menu.

    The menus respond to my controller, I can set the different keys to what I want.

    My problem comes, when I enter games, then the d-pad stops working. Both the axis one and the normal d-pad. But my select, start, a, b, x and y works just fine.

    Anyone know the solution to this problem?

    #20830
    Profile photo of kakai
    kakai
    Participant

    Error?

    Not sure if this is related? It says

    USBController::USBController(): libusb_open() failed: LIBUSB_ERROR_ACCESS

    #20833
    Profile photo of kakai
    kakai
    Participant

    Setting up the XBox360 controller

    I’ve followed this website. The only thing I cant figure out is the last part. I have no dir called /RetroPie/emulators/RetroArch/installdir/bin/.

    Only folders in RetroPie is /roms/ and /BIOS/

    #21345
    Profile photo of phirefly
    phirefly
    Participant

    Did you run the Xbox 360 controller setup from the RetroPie setup?

    EDIT: Nevermind… I missed that part for the first post 😕

    #21349
    Profile photo of phirefly
    phirefly
    Participant

    Do you have /opt/retropie/emulators/RetroArch/installdir/bin

    If so, do the following:
    cd /opt/retropie/emulators/RetroArch/installdir/bin
    sudo ./retroarch-joyconfig -j >> /opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg

    #21394

    SMK

    THANK YOU PHIREFLY!

    I’ve been looking to solve this issue for two days, and this worked!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

Forums are currently read only - please visit the new RetroPie forums at https://retropie.org.uk/forums/

Skip to toolbar